Az egyház változásokat jelent be a kommunikációs csatornákban

  Jesus and woman at the well of Bethesda

  Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Első Elnöksége ma változásokat jelentett be a vallás több honlapjának, közösségi média felületének, valamint mobilalkalmazásainak elnevezésében. Mindez egy szélesebb körű erőfeszítés részeként történt, melynek célja, hogy ezen elnevezések a vallás teljes nevét tükrözzék, illetve jobban közvetítsék a Jézus Krisztus követésére irányuló elkötelezettséget.

  Honlapok: Az egyház új hivatalos honlapja: ChurchofJesusChrist.org. E változás a mai nappal – 2019. március 5-ével – lép hatályba, amikor a ChurchofJesusChrist.org domain az LDS.org honlapra kezd mutatni. A következő hónapok során a ChurchofJesusChrist.org domain név váltja fel az alábbiakat:

  • Az LDS.org honlap – ChurchofJesusChrist.org lesz.
  • A MormonNewsroom.org honlap – a newsroom.ChurchofJesusChrist.org lesz.

  Mivel a Mormon.org honlap elsődleges célközönségét olyanok alkotják, akik nem utolsó napi szentek, ezért annak beolvasztása az egyháztag-fókuszú ChurchofJesusChrist.org honlapba valamivel több időt vesz majd igénybe. Jelenleg is folynak munkálatok annak érdekében, hogy mindezen honlapokat egy átfogóbb és személyesebb élményt nyújtó felületté egyesítsük, illetve szervezzük át a ChurchofJesusChrist.org domain alatt. Amíg ez megvalósul, addig a Mormon.org honlap a ComeUntoChrist.org honlapra változik.

  Közösségi média: Számos egyházi közösségi média fiók kerül majd egybeolvasztásra, illetve tesz majd közzé olyan tartalmat, mely a Jézus Krisztus evangéliuma szerinti életre, illetve annak megosztására összpontosít.

  • ‏Az egyház hivatalos Facebook és Instagram fiókjai a következő néven működnek majd: „The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints @churchofjesuschrist”.
  • Felállítottunk továbbá egy Facebook csoportot is közösségépítésre, valamint az egyházi hírekkel kapcsolatos hatékonyabb tájékoztatásra. E csoport elnevezése: „The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints—Inspiration and News”.
  • Az egyház Twitter fiókjának felhasználó neve „The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints @ChurchNewsroom” lesz, illetve elsődleges egyházi hírforrásként szolgál majd a közösségi médiában.

  Mobilalkalmazások: Az egyház számos mobilalkalmazása is új nevet kap:

  • Az LDS Music – „Sacred Music” néven működik majd.
  • A Gospel Library [Evangéliumi könyvtár] alkalmazás neve változatlan marad.

   

  E-mail domain: Az egyházi alkalmazottak és általános egyházi vezetők a @ChurchofJesusChrist.org domaint használják majd a jelenlegi @ldschurch.org helyett.

  Sok munka van még hátra, különösen, amint az egyház világszerte változásokat eszközöl majd az egyes nyelveken. Az Első Elnökség arra kéri az utolsó napi szenteket és másokat is, hogy „legyenek türelmesek és előzékenyek a változások bevezetése során”.