Családtörténeti kutatás kurzus Szegeden

  Nemzedékek összekapcsolás címen családtörténeti kutatási kurzust tart kezdők számára Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza Szegeden. A program ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott!

  Program címe: Nemzedékek összekapcsolása - családtörténeti kutatás kezdőknek

  Időpontja: 2018. június 6-án 16 órától

  Helyszín: 6722 Szeged, Gutenberg utca 23.,   Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza gyülekezeti háza

  Program:

  • vendégek köszöntése, a napirend ismertetése

  • ismerkedés a gyülekezeti házzal, a körbevezetés során bemutatjuk az Egyházat az érdeklődőknek

  • rövid ismertetése annak, hogy miért végezzük a családtörténeti kutatást 

  • családtörténeti központ bemutatása

  • projektoros bemutatóval megismertetjük az érdeklődőkkel azokat - az interneten is megtalálható - segítségeket, amelyek által egyszerűen hozzákezdhetnek a családtörténeti kutatáshoz, majd végezhetik azt

  • a már jártasabb családfakutatók részére a Family Search bemutatása, gyakorlati tanácsok

  • indexelés bemutatása, gyakorlati tanácsok

  • a felmerülő kérdésekre válaszolunk

  • a program befejezése, zárógondolatok Mari Elnöktől (szegedi gyülekezet elnökétől)

  Az utolsó napi szentek hite szerint a családok ez után az élet után is együtt lehetnek ezért fontos minden családtaggal megerősíteni a családi kapcsolatokat, mind az élőkkel, mind azokkal, akik már meghaltak. Az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza 1894 óta időt és forrásokat biztosít a genealógiai szempontból fontos feljegyzések összegyűjtésére és megosztására. Állami levéltárakkal, egyházakkal és könyvtárakkal való együttműködésének köszönhetően az egyház létrehozta a világ legnagyobb családi feljegyzés gyűjteményét, amely több mint 3 milliárd elhunytról szolgál információval. A FamilySearch 100 országból származó információhoz biztosít hozzáférést; születési-, házassági- és elhalálozási anyakönyvi kivonatokat, népszámlálási adatokat, örökösödési és végrendeleti feljegyzéseket, földhivatali és más dokumentumokat is beleértve. Ezek a feljegyzések ingyenesen nyilvános rendelkezésre állnak a FamilySearch.org honlapon keresztül, valamint a 126 országban található 4600 helyi családtörténeti központban.